De Band


Hallo,

Ik ben Jolanda Bouwmans, getrouwd,al ruim 16 jaar, met Jan en heb drie kinderen:
Melissa van 13, Stefan van 11 en Sophie van bijna 10.
Ik zing al mijn hele leven lang. Zelfs toen ik in de luiers lag maakte ik al heel wat kabaal, al was dat natuurlijk nog niet heel bewust.
Als kind begon ik bij het kinderkoortje. Daarna zong ik in een koor dat jaarlijks grote prijzen in de wacht sleepte tijdens het internationale korenfestival in Neerpelt.
Ondertussen zing ik nu al weer bijna dertien jaar in Gospelkoor ‘Orinoco’.
Bijna 10 jaar lang ben ik hiervan ook bestuurslid geweest.
Mijn twee meiden zingen nu in mijn vroegere kinderkoor, waarvan ik sinds vijf jaar dirigent ben.
Twee jaar geleden heb ik ook een jeugdkoor opgericht.
Momenteel bestaat het uit zestien leden.
Het is altijd mijn grote droom geweest om in een band te zingen.
Na diverse vocale omzwervingen, zoals zingen tijdens concerten met Harmonie of slagwerkgroep en het zingen tijdens andere evenementen en huwelijksmissen ,
ben ik in november 2010 bij de mannen van A Next Band beland.
Nu gaat het echt gebeuren!
Ik heb er enorm veel zin in en hoop dat we samen een geweldige tijd tegemoet gaan, met heel veel muzikale weekenden, waarin we kunnen genieten van wat we toch allemaal heel graag doen: muziek maken en zingen totdat het dak eraf gaat!

 


Mijn naam: Henny Krapels
Geboren : Maastricht 7 juli 1958.

Na jaren lang oefenen op de badkamer ben ik op mijn zestiende begonnen met muziek maken bij de Itterse formatie “The Blackbirds”.
Een viermans formatie. Ik nam de leadzang voor mijn rekening
Bij deze band heb ik 7 jaar gespeeld. Na een jaar schnabbelen bij verschillende bands heb ik in 1981 samen met Gerard en Theo ♪ A Next band ♫ opgericht.
Ook bij deze band verzorg ik samen met Kiki de leadzang en de percussie.
Tevens speel ik gitaar, keyboard en bedien de lichtinstallatie.
Verder probeer ik het optreden zo goed en kwaad als het kan aan elkaar te praten.
Mijn verdere bezigheden in de muziek zijn:
het inzingen van de vocale partijen tijdens opnamesessies in verschillende geluidsstudio’s in de regio.
Zo werk ik ieder jaar mee aan de gezamenlijke Maastrichtse carnavals cd.
Op deze cd zing ik meestal 2 à 3 nummers. Dit is leuk om te doen en erg leerzaam.
Ook het “componeren” van eigen nummers op de computer met het programma Cubase is een van mijn bezigheden.

 


Mijn naam : Gerjan "Zjer" Willems
Geboren : Maastricht 27 april 1964

Hallo iedereen,

Sinds maart zit ik als gitarist bij a Next band, dit tot mijn eigen grote verbazing.
In het jaar 2000 heb ik namelijk mijn gitaar " aan de wilgen gehangen" i.vm het wederom volgen van een studie en na 17 jaar in The Snixs, een zeer energieke coverband en dus ook mijn jeugdliefde, gespeeld en gezongen te hebben vond ik het wel welletjes. Echter muziek maken bleef kriebelen zodat ik in 2002 toetrad tot de in Maastricht bekende " zingende potsvrouwe" waarvan ik ook een aantal jaren voorzitter ben geweest. Ook componeerde en arrangeerde ik muziek voor de in Heugem zeer bekende " Frikkendellebieters" een club illustere 40 plussers waar ik zelf ook lid van was. Echter de gitaar stond in het stof al die jaren. Toen ik dan ook benaderd werd om bij" a Next band" te komen spelen was ik zeer vereerd maar ook zeer verbaasd. Omdat ik al zo lang niet gespeeld had ging er van uit dat ik " het kwijt" was. Mijn eerste antwoord was dan ook: bedankt maar nee. Dit werd echter
niet geaccepteerd waarna ik alsnog overstag ben gegaan en ik heb er geen seconde spijt van. Mede dankzij de opvang van Roel, Gerard, Theo, Henny en Jolanda voelde ik mij zeer snel op mijn gemak en kon ik vrij snel de draad weer oppakken wat resulteerde in een optreden 6 weken na mijn eerste repetitie sinds 13 jaar.De sfeer is uitstekend maar ook professioneel, open en eerlijk. Iets wat mij erg aanspreekt. Ik heb nu een aantal optredens erop zitten en het podiumgevoel komt weer helemaal terug. Niets is zo leuk als mensen vermaken en er zelf ook veel plezier aan beleven.
Verder begeleidt ik ook met mijn gitaar improvisatiegroepen in het pesthuys in Maastricht, een uitdaging daar zowel de spelers als ik niet weten wat er die avond gaat gebeuren. Eigenlijk zou je kunnen zeggen:

 Zjer is back in town! En dat voelt goed.


Mijn naam: Roel Cauberg
Geboren : Maastricht 25 maart 1967.

Vanaf mijn geboorte kreeg ik het “muzikantenvirus” met de paplepel binnen.
Mijn vader was lid van fanfare St.Martinus (Itteren) en bespeelde de bugel.
Vanaf mijn zevende werd ik lid van dezelfde fanfare met uiteraard hetzelfde instrument.
Mijn ouders waren bevriend met de fam. Innemee (Jean Innemee, voormalig lid van de Walkers) en bij de diverse bezoeken werd mijn interesse gewekt voor een geheel ander instrument: het elektronisch orgel.Vanaf mijn achtste tot mijn zeventiende heb ik orgelles gevolgd aan de muziekschool te Maastricht. Hierbij heb ik vijf graden behaald.
Eenmaal op de Havo ben ik gaan spelen in de begeleidingsband van het schoolcabaret. Al snel werd ik door diverse bandjes gevraagd om bij hen te komen spelen. Het werd de hardrockband ‘Oortjes’ en later de band ‘Cristal Rose’. Echter: dit was niet helemaal mijn muziek en door toeval kwam ik in contact met  ♪ A Next Band ♫.
Onze zanger (Henny) komt uit hetzelfde dorp als ik en is dus een goede bekende. Op het moment dat ♪ A Next Band ♫ een “reserve” keyboardspeler zocht, omdat  de toenmalige toetsenist in militaire dienst was, werd ik gevraagd voor deze functie. Ik was erg vereerd dat ik werd gevraagd door de toen al redelijk bekende formatie.


Naam : Theo Klaassen, bassist van A Next Band.
geboren : Bemmel 3 december 1954

Naast een brave ingenieur ben ik ook een brave huisvader. Getrouwd met Helma en vader van Teun, Pol en Meike.
We wonen in de wijk Sint Pieter te Maastricht.
In 1970 - Ik studeerde toen aan de H.T.S. te Heerlen- kwam ik elke dag langs een muziekzaak.
In de etalage lag een Aria basgitaar te koop voor fl. 260,--
Op deze basgitaar met een oude radio als versterker en het boek “de basgitaar” van Ilja Kroon, is het allemaal begonnen.
Eerst van de ene naar de andere band, met veel muzikantenwisselingen. Het stelde allemaal weinig voor, tot ik Gerard tegen kwam. Dankzij het groot leiderschap en de ijzersterke wil van Gerard, heeft dit het orkest Scream en later ♪ A Next Band ♫ tot gevolg gehad.
Samen met vrienden muziek maken waar mensen zich mee amuseren, is één van de leukste dingen die er zijn. Daar doe je het voor!